God Jul :)

Ja da ar det ju julafton igen ;) GOD JUL PA ER ALLA :)
Har i usa sa firar de flesta den 25e med julklapparna och sant. dock ska vi ha en stor middag ikvall med slakten. Ska bli kul :) 
Sen imorgonbitti (efter tomten kommit ;) ) sa ska vi sitta vid granen och oppna julklappar : )
Kanns konstigt att inte vara hemma i sverige och fira jul med familjen men roligt att se lite nytt ocksa. skypade med familj och slakt innan idag sa har sett dem lite :)
Jag har verkligen ingen julkansla alls, vet inte varfor men den har inte kommit an. Kanske kommer imorgon :P
Jaja, nu ska jag ga och leka med ungarna :) Ha en fortsatt god jul allihopa :D
julkramar fr St. Louis :)

Svenskhelg och bakning :)

Ska forsoka sammanfatta den senast tiden :P haha
Massor har ju hant sen sist - ska forsoka ta med det roligaste :)

For kanske 1 vecka sa foljde jag och Emma med en kille som bott i sverige en tid till hans kompis  och hennes kompisar dar vi satt runt en eld och hade det roligt :) Var kanske runt 10st. Kul att lara kanna nya manniskor! En av tjejerna, Melina, ar halt svensk, halvt amerikansk och kan prata ganska bra svenska. Jattetrevlig tjej :) Haha hon blev sa glad med lite svenskar till st louis - annarsar hon den anda :P 
Sa i Lordags lunchade jag, Emma, Oona och Melina pa Bar Louie tsm. Svensklunch :) Sen tog Melina med oss till Global Food Market dar det hade....... JULMUST!!!!!!! Inte nygards men grandpa Lundqvist - smakar likadant :D kopte 12 st och ska tillbaka nu i dagarna, radd att de tar slut, hhaha ;) Fatta hur vi sprang runt som galna kycklingar nar vi sag att de hade julmust - folk kollade pa oss som om vi var galna och om de listade ut att vi var fran sverige ar jag saker pa att de aldrig kommer besoka sverige ;) hehe
Kopte aven lite glogg och lakerol. Sen kopte jag lite svenska produkter som jag ska ge som julklapp till mormorn och hennes man. De kommer fa Onos fladerblomssaft, lingonsylt, honung, daim, marabou choklad, polkagrisar, svensk coffee bread mix och parlsocker sa de kan gora svenska kanelbullar :) Kanske stoppade i nagot mer. Nar jag kom till kassan blev jag lite chockad...... jag hade handlat for... 88 dollar :O Ahhhhhhh!!!! Jaja ska det smaka sa ska det ;) haha + att det var julklapp ocksa inraknat ju (A).

Sen blev det svenskt Luciafirande :D
Melina gar dit varje ar och bjod med oss. Det ar en svensk forening som haller i det och alla sanger var pa svenska och de hade en hel forestallning med svenska julsanger, adventsljustandande, folkdrakter och svenska folkdanser :) Sa mysigt och roligt att se. Sen i slutet var det luciataget som var riktigt stort och jattefint. Sa otroligt glad att vi kunde se det :)
Sen drog jag emma och oona hem till mig och borjade baka lite svenska saker. Sen blev det svensk tacos ocksa :) Mumsigt :) Och efter det lite film och mys med overnattning. Pa sondagen at vi frukost och bakade lite mer innan vi stack pa au pair meeting som var christmas party denna gangen. Alla skulle ha med sig en ratt eller efterratt fran sitt land :) sen skulle alla kopa en julklapp ocksa till en julklappslek - ALSKAR JULKLAPPSLEKAR :D hihi
Efter en harlig dag sa droog vi hemat och jag foljde med Emma och hennes vardfamilj till en Tillis Park dar de gjort ett Winter Wonderland med massor (MASSOR) av julljus och haftiga dekorationer! Sa coolt :) 

Igar gjorde jag knack som ar saa goda. Alex och Jack har vrakt i sig hela dagen ;) 
Har blivit sugen pa att gora lite mer julgodis sen till julafton. Tankte gora fudge, knack, nagon choklad och kanske natt annat :) Julgodis ar ju sa gott :) 

Har ju bakat lussebullar med Emma ocksa :) gott! dock blev de lite torra for vi rakade kopa keso istallet for kesella ;) Men smakade likadant men lite torra sa blev inte sa farligt anda :)
Dock gillade ungarna inte dem riktigt - de vill ha mer socker ;)  barn... hehe

Nu ligger jag i sangen redo for att nanna kudden.
Kan inte fatta att det snart ar jul - kan sa konstigt! Vi hade over 20 grader forra veckan. Igar och idag har det varit kallare (runt nollan pa morgonen). Ja vadret ar lite mysko har - varmt ena veckan och kallt andra :P
En del trad har fortfarande lov och manga grasmattor ar grona sa svart att forestalla sig att julen snart ar har.
 
Ska forsoka ladda upp lite bilder - gor inlaggen sa mkt roligare :) 

I helgen kommer svenskarna hit igen for filmmys och lite kuligheter :) 

Ha det bra allihopa :) 
Kramar,
Elin

 
RSS 2.0