Happy Thanksgiving

Ja da var det dags for Thanksgiving - yeay :)
Idag kommer det over lite slaktingar och sa som ska fira Thanksgiving tsm med oss. Bade mormorn och jacks mamma har bakat pa sina hall och tar hit mat, sen ska vi dona i koket hela dagen ocksa tills de kommer. Nu kommer jag inte pa det svenska namnet pa turkey men den ska iaf tillagas. sen ska vi gora lite andra olika ratter med :) Mums! :D Sa kul att uppleva riktigt amerikansk Thanksgiving! :)

Igar stack jag och Emma ut till The Loop som ar som en lang gata med massor av restauranger, barer och affarer. Det fanns massor med ljusslingor upphangda och var riktigt rint :)
 Dock ar det ju +21 for att komma in pa nastan alla stallen. Sa vi slutade pa en Syrisk restaurang. Och MUMS vad god mat de hade :D Jattegott!!! Sen efter det stack vi hem igen, sa var val hemma runt midnatt. Sen helt plotsligt blev jag pigg sa i och med att alex inte var hemma sa blev det hog musik och lite kladdkakemuffinsbak :) Sen blev det att nanna kudden.

Inatt borjar Black Friday = shopping i massor. Sa ska traffa Emma lite innan midnatt sa ska vi ga till kopcentrumet som ligger ganska nara mig. Sen ska vi springa rundor dar lite och slita at oss saker xD Kommer kannas som man ar i djungeln xD
Sen blir det kanske att sova lite om vanliga affarer inte oppnat an - men sen ut tidigt igen och shoppa loss i lite fler affarer (far nog borja fora over pengar fran sparkontot kanns det som.....) hehe
Jag ar klar med alla julklappar hittills forutomvardmammans och morforaldrarna - vilket kanns skont :) Dock de svaraste kvar ;) Men ska nog komma pa ngt att ge :)
Sa tankte inhandla de inatt ocksa i och med jatterean. Jag far skriva om mina fynd sen ;)

Ha det nu jattebra allihopa - och Happy Thanksgiving!

kram, Elin

polis polis potatisgris...

Idag nar jag skulle hamta upp Jacks ungar sa blev det en stund av nervositet minsann xD
Forst akte jag och hamtade upp 3 av dem vid bussen sen varje fredag har 9-aringen en aktivitet efter skolan. Sa jag maste alltid skynda mig pa fredagar for att komma i tid att hamta upp henne. Sa vi lamnade deras hus ganska sent. Nar vi har kort kanske 1km ser jag en polisbil sta vid vagkanten en bit fram. Nar jag kort forbi den sa gor jag val som alla andra skulle gora - tittar i backspegeln lite extra lange (ar ju anda polisen :P ) Och da ser jag att den kor ut bara stunden jag passarat!! SKIT tanker jag forstass och borjar fundera - korde jag for fort - nej tror inte det iaf. Men sager iaf till kidsen att kolla sa baltena sitter som de ska och sant for att vi har en polis efter oss. Och sjalvklart borjar de titta bakat da hela tiden - vilket gor mig mer nervos xD Vill ju inte fa polisen att tro vi gjort ngt olagligt. Sen svanger vi hoger - och sjalvklart gor polisen det ocksa! Nu borjar jag bli riktigt skraj assa! Har jag alla papper, alla korkort osv.... Forsakringskortet?? haha men tanker igenom det och tror anda jag har allt. Vad ska jag saga om vi blir pulled over? Att jag tyvarr inte kan snacka nu for att jag haller pa att bli sen att hamta upp Sydney? Nja tror knappast det :P
Polisen fortsatter iaf att folja efter oss i ca 15 min. Bade jag och Max (jacks aldsta) borjar bli riktigt nervosa. Sen helt plotsligt svanger den och jag ropar ut " It pulled over!" Jag var ju jattelattad men lat kanske konstigt i och med att jag fortfarande hade norvositeten i halsen. Sa Max tror jag menade att vi blir pulled over och skriker "VAA? " och borjar kolla bakat! Men na - som sagt dar var jakten over och jag kunde lugnt hamta upp alla barnen och atervanda hem ;) Tror nastan polisen tyckte det var lite kul och ville skramma upp oss lite ;) (for konstiga stallen han svangde av och forfoljde oss pa :P ) 

imorgon blir det en full dag - borjar med att jag jobbar extra och ska ta 3 av jacks ungar pa 3 sporter (som typ borjar samtidigt! ) Sen fotboll med au pairer och sen svensklunchen och kanske lite fotbollskladsinhandling efter det :) 

Ha det bra allihop och kor forsiktigt :)
Kram,
Elin

Fotboll :)

Japp - har borjat spela fotboll (soccer) har nere i staterna nu :P Jag och Emma akte forra tisdagen ner till Vetta Sports som foreningen heter for att prata med coachen och se nagra spela osv. vi hade med oss klader ifall ifall vi skulle fa testa pa att spela. Sa Yes box - vi fick lana roda trojor sen blev det match. ;) hiihi snacka om jag var nervos innan - har ju inte spelat fotbollsmatch pa ganska jattelange nu xD Men gick anda hyfsat :) det ar innomhus pa konstgras och vi spelar 6 x 6. De har lagen spelar i en Adult serie sa aldersskillnaden kan vara ganska stor innom laget - men det var kul. Sen spelar vi maxade killar och tjejer ocksa :) Sen i Tisdags hade coachen sagt att de behovde spelare igen sa da stack vi dit och spelade en match med ett annat lag :) Dessa var mkt roligare att spela med i och med att alla var i var alder. Och jag gjorde mal ;) alltid extra roligt da ju ;) hehe Sen efter matchen fick de var mail och sa sa de att de behover spelare till nasta tisdag (matcher varje tisdag) och da blir det 2 matcher den kvallen :) Hoppas verkligen att vi kan ga med i deras lag. Gor vi inte det kommer vi starta ett nytt lag med nagra mexikanska killar. Har sett dem spela och de var grymma - sa blir nog bra vilket som egentligen :) Dock sa kanske man ju hur dalig kondition man hade pa planen sa nu blir det att gymma gymma gymma :P Forsta gangen blev igar med emma. Ett litet mysigt gym som har pool ocksa - sa ska nog funka :) Nu blir et bara att pusha varandra att ga dit ocksa ;) men det ska vi nog klara :D I helgen blir det lite fotbollslirande med Emma, Rut (en trevlig au pair fran haftiga Panama) och en kompis till henne. Sen efter det blir det svensklunch pa hard rock caf'e :D Ha det bra allihopa :) Kramar i massor! Elin

Sondag

Igarkvall blev det mat pa T.G.I. Friday och sen bio (chasing Mavericks) med Emma som ar en ny au pair har i omradet :) Roligt och filmen var bra - dock lite daligt slut pa filmen tycker vi!

Idag stallde vi om klockorna har. Dock visste jag inte om det, satte klockan pa 9. vid 8.15 vaknade av att jag var helt pigg, sakollade jag klockan - 8.15 - nej ska minsann sova lite till!!!! haha. Sa lag kvar till kanske 8.30 innan jag bara inte kunde ligga kvar langre. Sa nar jag kom ut i koket sa berattade alex att vi stallt om klockorna, mobilen hade gjort det automatiskt sa dar fick man forklaringen till vf man var sa morgonpigg ;)

Har borjat kopa lite julklappar ocksa :) Ganska tidigt, men ar ju sa kul :D haha! 
Har kopt lite till sverigefamiljen - dock inte allt. Men kan inte kopa allt for mkt sa far bli ngt litet i och med kostnaden att skicka hem det. 
Jag ar snart fardig med vardbarnens presenter - langtar redan tills de oppnar dem :D haha!
Har aven kopt julkort som snart far borja skrivas. 
Den jobbigaste julklappen ar ju till vardmamman - vad ska man liksom kopa? har verkligen INGEN aning!!!! Nagra forslag???? Aven till Jack (hennes pojkvan) i och med att jag typ ar hens au pair ocksa i och med att jag passar hens barn 2-3 gangner i veckan. hmm - ja vad ska man kopa?!!

I tisdags hade jag det andra stora provet pa makroekonomin, kandes kanske inte lika bra som det forsta men anda hyfsat :) Saa skont att jag inte kommer fa betyg pa kursen anda :P Nu ar det bara the final test kvar ( och massa laxor och smatest) innan kursen ar over. Ska nog ansoka till nasta termin nu i veckan som kommer. vet dock inte vilken kurs jag vill ta! ekonomi har val vart kul - men inte saker an :P Far ta en kvall och sitta och kolla runt vilka kurser de har :)

vad mer har hant?? hmm. Har bestallt och fatt en netbook (10"). kostade typ 1200kr inkl. frakt ;) Ganska nice :P Dock ar det inte som en datordator - ser ut som en med tangentbord osv. men ar typ en ipad men manyn, kan ladda ner appar osv :) 

Idag har jag passat barnen lite och snart kommer Alex hem och lagar god lunch :) Sen lite senare kommer Emma en stund :)


Ska forsoka lagga upp lite mer bilder, men datan ar ganska seg sa far bli nar jag har orken ;)

Ha det bast allihopa :) 
Kram Elin

hmmm...

kan ju saga att jag inte var allt fortjust i hur resultatet blev xD
Dock alskade ungarna det - hmm, konstigt! men ungar ater val att med socker i typ? :P
jaja - battre lycka nasta gang ;)

Ikvall blir det tjejkvall svenskar och tyskar blandad :) Ska bli kul :) 

Over and out!

 
Elin

recepttillverkning och bakning

Jepp - recepttillverkning och bakning pa G ;)

Det borjade med att alex akte ivag for att titta pa en av jacks barns match sa jag ar hemma med maleah och luna nu. Sa vi tankte - vf inte baka ngt - var riktigt baksugna!!! dock saknade vi agg, hade inte sarskillt mkt mjol och lite annat sant. Sa borjade googla runt for recept for att se om man hittade ngt mumsigt - slutade med att vi bestamde oss for en kolakaka - verkade gott! 
sen blev det lite fel med matten sa vi rakade ta msk istallet for tsk for en ingrediens och sen smakade smeten inte helt 100 ;) sa vi borjade lagga till lite olika saker, lite gradde, nutella och lite till. Sa just nu ar kakan i ugnen - vi vantar alla tre pa resultatet. Blir den att kasta eller har vi uppfunnit ett helt nytt recept?? how knows ;)
uppdatering kommer :P

Ha det bra, 
Elin
RSS 2.0